دوربینی یا هایپروپی
هایپروپی نتیجه ی کاهش قطر چشم نسبت به چشم نرمال یا کمتر بودن انحنای قرنیه (کمتر بودن قدرت همگرایی قرنیه) نسبت به چشم نرمال است.
در چشم دوربین تصاویر اجسام دور و نزدیک در پشت پرده شبکه تشکیل میگردد در نتیجه ما تصاویر را تار درک میکنیم، البته تاری دید در اجسام نزدیک بیشتر احساس میشود. تاری دید حاصل از دوربینی با افزایش سن و کاهش تطابق عدسی تشدید میشود.
دوربینی نیز مانند سایر عیوب انکساری زمینه ارثی دارد، عدم تشخیص و درمان به موقع هایپروپی منجر به تنبلی چشم در کودکان میشود. همچنین اگر معاینه،تشخیص و درمان کودکان با نمرات دوربینی بالا به موقع انجام نگیرد هایپروپی به صورت انحراف چشم حاصل از تلاش چشم برای ایجاد وضوح دید بروز میکند، که درمان این انحراف خود پروسه طولانی به دنبال دارد. برای پیشگیری لازم است کودکان در سه مرحله: شش ماهگی، دوتا سه سالگی و پیش از دبستان معاینه شوند.
اصلاح یا درمان دوربینی:
- عینک: برای اصلاح دور بینی عینک با عدسی محدب (همگرا) تجویز میشود تا تصویر روی شبکیه قرار گیرد و ما تصاویر اجسام را واضح درک کنیم.در نمرات بالای دوربینی چشم از پشت شیشه عینک (عدسی همگرا) بزرگتر به نظر میرسد، که این حالت غیر طبیعی چشم ها برای فرد دوربین اذیت کنندست. امروزه با استفاده از عدسی های فشرده میتوان این بزرگنمایی چشم ها را به حداقل رساند.
- لنز تماسی: ممکن است این بزرگ شدن چشم از پشت شیشه عینک در مراسمات مهم برای ما آزار دهنده باشد یا حتی بخواهیم در باشگاه های ورزشی عینک را کنار بگذاریم ،مسلما با کنار گذاشتن عینک دید راضی کننده ای برای برقراری ارتباط و انجام کار های دقیق نخواهیم داشت. در این صورت فرد دوربین میتواند به جای عینک از لنز تماسی مناسب چشم خود استفاده کند. امروزه در درمان تنبلی چشم در نمرات بالای دوربینی نیز از لنز تماسی استفاده میشود.